Alex Găvan a strâns 42.000 de euro pentru victimele cutremurului din Nepal; campania continuă

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015 și continuă. Durata campaniei este de 7 săptămâni și 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această țară, pe 25 aprilie 2015, când Alex se afla în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediției sale pentru a urca vârful Lhotse (8516m).

 

La jumătatea perioadei de strângere a fondurilor s-au strâns deja 42.000 de euro, banii urmând a fi utilizați pentru ajutorarea victimelor cutremurlui prin intermediul fundației nepaleze Karuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard.

 

Vor fi finanțate activități de reconstrucție în comunitățile izolate și afectate de cutremur, precum refacerea de școli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susținute crearea de rețele locale și dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua și duce mai departe activitatea de reconstrucție, împiedicând astfel apariția unei dependențe de asistența externă. În funcție de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanța intervenții de urgență.

 

În România, donațiile s-au făcut prin SMS-uri în valoare de doi euro fiecare, trimise din rețelele Orange, Telekom, Vodafone la numărul 8826; prin plăți cu cardul pe www.alexgavan.ro/nepal, precum și prin sponsorizări.