Confidenţialitate

Alerte meteo de frig și ninsori în zone de pe glob unde temperaturile, în mod normal, nu scad sub zero grade

Vreme rece sau chiar ger în mai multe zone de pe glob unde temperaturile, în mod normal, nu scad sub zero grade. Mare parte din Spania e în alertă meteo de frig și zăpadă. Multe școli sunt închise în Italia din cauza căderilor masive de zăpadă, în Coreea de Sud sute de zboruri au fost anulate, iar Coreea de Nord a emis o alertă de frig extrem. Între timp, în cel mai nordic oraș din China s-a înregistrat o temperatură record: minus 53 de grade Celsius. 

11 din cele 17 comunități autonome din Spania sunt sub alertă meteo pentru frig, vânt și zăpadă. Temperaturile vor fi cuprinse între minus 4 și minus 8 grade în regiuni precum Barcelona, Madrid, Mallorca sau Ibiza sau vor coborî chiar la minus 10 grade în Huesca și Lleida unde a fost emis cod portocaliu de frig, scrie cotidianul La Vanguardia.

Din cauza vântului foarte puternic, în Castellón și Tarragona valurile ar putea ajunge până la 5 metri înălțime.

Italia e lovită de un val de frig arctic. Ploile, zăpada și gerul afectează întreaga peninsulă, inclusiv partea de sud, Sicilia.

În unele regiuni stratul de zăpadă e de circa 40-50 de centimetri. Pe coasta Adriatică a Italiei s-au produs inundaţii din cauza ploilor puternice. În centru și în nord sunt anunțate noi ninsori.

În Extremul Orient, peninsula coreeană este afectată de un val de frig. În Coreea de Nord temperaturile ar putea scădea sub minus 30C, scrie BBC.

Aproape 500 de curse aeriene care urmau să aterizeze sau să decoleze marți din insula turistică sud-coreeană Jeju au fost anulate din cauza gerului și a ninsorilor puternice.

În China, unele regiuni se confruntă cu temperaturi scăzute record. În orașul Mohe au fost minus 53 de grade în weekend.

De asemenea, în Japonia se așteaptă ca temperaturile să coboare în această săptămână la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.

Citește și: ANM: Ninsoare în toate regiunile țării începând din weekend. Vremea pentru următoarele 2 săptămâni | AUDIO