Alertă maximă în Franța din cauza gripei aviare

Risc crescut în Franța de răspândire a gripei aviare. În condițiile în care pe teritoriul francez au fost descoperite mai multe focare, Ministerul Agriculturii a ridicat nivelul de alertă de la ”moderat” la ”ridicat”.

 

 

În ultima lună, numeroase focare de gripă aviară au apărut pe continent, în țări precum Germania, Austria, Ungaria sau Danemarca.

Pe 17 noiembrie, autoritățile franceze au stabilit un nivel de alertă moderată pe tot teritoriul țării. Însă, între timp, lucrurile s-au schimbat pentru că virusul gripei aviare a ajuns și în Franța. Mai întâi, la rațe sălbatice în Pas-de-Calais, apoi la pescăruși din Haute-Savoie și, în fine, în mai multe ferme de rațe și pui din sud-estul Franței. În prezent, sunt focare de gripă aviară în opt ferme din Franța.

Prin urmare, nivelul de alertă este maxim în acest moment. Această stare îi obligă pe crescători să-și țină păsările închise sau să instaleze plase pentru a le împiedica să intre în contact cu păsările sălbatice. Toți proprietarii de ferme trebuie să respecte cu strictețe măsurile de bio-securitate.

Gripa aviară ar putea să-i afecteze mai ales pe cei din industria de foie gras, care se bazează pe luna cadourilor pentru a-și crește profiturile.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS