Confidenţialitate

Alertă maximă în Caraș-Severin: Incendiul din Parcul Național Domogled se extinde

Incendiul din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, care a izbucnit la o pădure de pin, se manifestă pe aproximativ două hectare-o suprafată dublă decât cea iniţială -, iar cele două elicoptere solicitate nu pot interveni din cauza vântului.

În această după-amiază, pompierii și lucrătorii ocolului silvic au identificat două focare de incendiu în pădurea de pin din Parcul Național Domogled.

În condițiile în care decolarea elicopterelor este imposibilă din cauza vântului puternic și a turbulențelor mari,  pompierii și lucrătorii silvici acţionează de la sol, cu rucsaci, pentru stingerea incendiilor de pădure.

Focul a izbucnit ieri după-amiază în zona stațiunii Băile Herculane, în Parcul Național Domogled-Valea Cernei. Inițial se manifesta pe aproximativ un hectar, la o plantație de pin negru și exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Incendiul s-a produs la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanţă faţă de Băile Herculane. 15 kilometri din acest drum este neamenajat, fiind vorba de o zonă stancoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade, după cum au explicat reprezentanții ISU Caraș-Severin.

92 de pompieri din județele Timiș, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin, dar și 40 de angajați ai Ocolului Silvic intervin acum pentru lichidarea incendiului.