Alertă în ţările cu populaţie musulmană din Asia

Alerta s-a declanșat din cauza filmului antiislam, care a declanșat atacul ucigaş antiamerican din Benghazi.

Preşedintele afgan Hamid Karzai a amânat o vizită în Norvegia de teama revoltelor.

Și alte șări asiatice au întărit securitatea în preajma misiunilor diplomatice americane.

Manifestaţii violente la Benghazi, în Libia, au dus la moartea a patru cetăţeni americani – între care ambasadorul Statelor Unite, şi la o manifestaţie în faţa ambasadei americane.

Apoi, protestele împotriva filmului ‘Inocenţa musulmanilor’ au început să se răspândească cu mitinguri în faţa reprezentanţelor americane la Casablanca, in Maroc, Tunisia și Sudan.

Ciocniri au avut loc joi dimineata în faţa ambasadei Statelor Unite la Cairo intre manifestanti si politisti.

Indonezia, ţara musulmană cea mai populată a planetei, s-a alăturat Afganistanului pentru a cere YouTube să blocheze difuzarea filmului polemic, solicitare respectata de administratorii site-ului de internet.

Lungmetrajul, realizat cu buget redus de către un cineast care se declară americano-israelian, este văzut ca un atac grosolan şi ironic la adresa împotriva islamului. Actorii vorbesc în engleză cu accent american, îi prezintă pe musulmani drept imorali şi violenţi degeaba.

India, ţara din lume care numără cel mai mare număr de musulmani după Indonezia şi Pakistan, a pus în stare de alertă efectivele sale armate. Situatie similara si in Bangladesh.