Confidenţialitate

Alertă în Galați. Cod Roșu de inundații pe mai multe râuri

Este alertă în județul Galați, după ce hidrologii au instituit COD ROȘU de inundații pe mai multe râuri din centrul județului. În zonă a fost trimisă Armata. 50 de militari merg în localitățile Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi.

Școlile au fost închise în localitățile gălățene Corni și Valea Mărului.

Primarul din Valea Mărului, Virgil Doca: “Podurile au fost trecute de apă un metru deasupra. Copii n-aveau cum să traverseze dintr-o parte în alta către școli și nici cadrele didactice care predau la Valea Mărului n-aveau cum să ajungă la școli, fiind drumul blocat la Pechea.  Am dispus ca copii care au ajuns la școli să rămână acolo, iar ceilalți să rămână acasa. “

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Codul roșu de inundații a fost instituit pe râurile Suhu și Geru din centrul județului Galați. În zona unde sunt prognozate creșterile ale nivelurilor și debitelor peste cota de pericol, au fost luate primele măsuri de protejare a populației.  Localnicii din zonă a fost avertizați despre posibilele viituri care s-ar putea forma pe cele două râuri, iar autoritățile sunt pregătite să treacă la evacuarea populației, dacă evoluția fenomenelor hidrologice o va cere.

În bazinul hidrografic din județul Galați sunt în vigoare și un cod portocaliu și unul galben, care vizează râul Bârlad și majoritatea afluenților mici ai râurilor Siret și Prut. Tot din cauza ploilor torențiale, DJ 255, în zona localității Pechea, este inundat și nu se mai poate circula pe acolo. Apele pluviale au inundat zeci de case, gospodării, anexe și terenuri agricole din partea centrală a județului. Și în orașul Galați, ploaia a creat probleme. Ploile torențiale au îngreunat circulația pe majoritatea străzilor. Vântul a pus la pământ mai mulți copaci, fără să provoace victime sau pagube materiale importante.

Călătorii au înghețat de frig în gara din Galați – în această dimineață după ce stația a fost inundată. 8 trenuri au avut întârzieri de până la două ore, din cauza restricțiilor de viteză.