Alertă globală emisă de Interpol cu privire la consumul unor pastile de slăbit

Este vorba despre un medicament despre care se crede că ar fi provocat moartea unui britanice. Eloise Parry avea 21 de ani când a luat pilulele 2.4-Dinitrophenol (DNP), care ar conţine o substanţă chimică foarte toxică. A cumpărat pastilele de pe internet. Tânăra a murit pe 12 aprilie, după ce ar fi luat o supradoză. Imediat după decesul ei, poliţia britanică a făcut apel la populație să nu mai cumpere medicamente online.

 

Acum, Interpol a emis o notă portocalie în care avertizează în legătură cu substanța DNP, folosită şi ca material brut pentru explozibili. Alerta a fost lansată în urma unei cereri a Guvernului francez şi în urma testelor efectuate în laboratorul Agenţiei Mondiale Antidoping din Australia.

 

“Deşi vândută de obicei sub formă de pudră galbenă sau capsule, DNP este disponibilă şi sub formă de cremă”, susține Interpol. “În afară de pericolele intrinseci pe care le prezintă, riscurile asociate cu folosirea sa sunt amplificate de condiţiile de fabricare ilegală”. Nu de puține ori, această substanță este produsă clandestin în laboratoare fără norme de igienă și fără cunoştinţe specializate de fabricare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS