Confidenţialitate

Alertă de securitate la aeroportul din Kabul: Ambasada SUA le cere americanilor să evite zona

Alertă de securitate la aeroportul din Kabul. Mai multe ţări spun că este risc de atac terorist şi-au avertizat cetăţenii să nu se îndrepte spre această zonă.

De mai multe zile, mii de persoane s-au strâns la aeroport în speranţa că vor reuşi să părăsească Afganistanul după ce talibanii au preluat controlul asupra ţării.Statele Unite, Marea Britanie şi Australia şi-au avertizat cetăţenii asupra riscului unui atac terorist la aeroportul din Kabul. Le-au cerut oamenilor care se află în afara aeroportului să părăsească zona imediat.

Peste 82.000 de persoane au fost evacuate din Kabul după preluarea puterii de către talibani în urmă cu 10 zile, iar acum operaţiunea de evacuare a fost accelerată și ar trebui să se încheie pe 31 august, când militarii americani care controlează aeroportul se vor retrage.

Secretarul de stat american Antony Blinken spunea că talibanii au promis că vor permite evacuările străinilor şi afganilor care au colaborat cu ei şi după această dată.

Un diplomat occidental a spus pentru agenţia de ştiri Reuters că, în ciuda avertismentelor de azi, mulţimi mari de oameni sunt în continuare la porţile aeroportului din Kabul. A estimat că aproximativ 1.500 de cetăţeni cu paşaport american sau viză încearcă în continuare să intre în aeroport.