Confidenţialitate

Alertă cu bombă în Gara de Nord din Bruxelles

ACTUALIZARE: Alerta cu bombă din Gara de Nord din Bruxelles a fost falsă. Traficul feroviar a fost reluat în capitala Belgiei.

Polițiștii au decis redeschiderea gării după ce verificat zona. Aceștia nu au descoperit nimic suspect, prin urmare gara a fost redeschisă după aproximativ o oră.

Din această cauză, sute de trenuri vor înregistra întârzieri importante, potrivit companiei de căi ferate Infrabel. Și circulația tramvaielor a fost reluată.

 

Poliţia din Bruxelles a evacuat miercuri Gara de Nord din oraş, în urma unei alerte cu bombă, relatează RTBF.

Poliţia belgiană a primit în jurul orei locale 13.20 (14.20 ora României) un apel prin care era anunţată că în Gara de Nord se află o bombă.

Clădirea a fost evacuată, iar garniturile de tren nu au mai oprit în staţie, a anunţat compania care gestionează căile ferate belgiene, Infrabel.

Ulterior, traficul feroviar a fost oprit în totalitate. Autoritățile belgiene se așteaptă ca traficul feroviar să fie dat peste cap.

 

Nici tramvaiele nu mai circulă în zonă.

La scurt timp după alertă, forţele de ordine au evacuat şi clădirea Portalis, unde se află Parchetul din Bruxelles. Ulterior s-a permis accesul în clădire pentru că a fost o alertă falsă.

Potrivit agenţiei Belga, numeroşi poliţişti şi militari au fost desfăşuraţi în oraş.