Alerta cu bombă de la Târgoviște a fost falsă

Verificările făcute de pirotehniști la Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” din Târgoviște au arătat că amenințările primite în această dimineață s-au dovedit a fi false.

Sute de elevi şi cadre didactice din cele două unități de învățământ nu au mai fost lăsați să intre în clădiri, iar cursurile au fost suspendate.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jî jîie, a declarat că au fost primite două mesaje privind amplasarea de bombe din Târgovişte.

Într-unul dintre ele se menționa că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli” ”dacă niciun reprezentant nu va veni în faţa Primăriei, dimineața la ora 7 și 36 de minute, pentru negocieri”.

Poliția a mers acolo dar nu a găsit pe nimeni.

Verificările la Liceul de Artă s-au finalizat, iar niciun dispozitiv exploziv nu a fost găsit.

În acest moment echipele de intervenție se află la Colegiu Național ”Constantin Carabela” – alt liceu vizat de amenințare – pentru verificări. Cele două clădiri se află în aceeași curte.

Din motive de securitate, prefectul spune că a fost întreruptă alimentarea cu gaze și a fost oprită şi energia electrică. De asemenea, cursurile au fost suspendate.

Acum autorităţile vor verifica de unde au fost cumpărate cartelele pre-pay de pe care au fost trimise cele două mesaje prin care erau anunţate alertele cu bombă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS