Alergiile ne pot proteja împotriva toxinelor din mediul înconjurator

Reacțiile alergice nu sunt doar mecanisme negative spun specialiștii de la Universitatea Yale care consideră că alergiile au apărut datorită nevoilor oamenilor de a se proteja împotriva toxinelor din mediul înconjurător.

Corpul uman are două tipuri de reacții imune: unul care luptă împotriva virusurilor, bacteriilor, fungilor și organismelor similare și altul care presupune răspunsurile alergice la factorii externi cu care vine în contact.

Chiar dacă simptomele precum strănutul sau lăcrimarea ochilor excesivă sunt neplăcute, acestea ne permit să evităm mediile care conțin substanțe posibil nocive și pe care organismul încearcă să le respingă.

De asemenea, cercetătorii au precizat că persoanele care au tendința să dezvolte alergii sunt mai puțin predispuse la unele afecțiuni precum cancerul. Dacă o substanță toxică are potențial cancerigen este bine să știm ca putem fi protejați de către sistemul imunitar al corpului nostru.

Cu toate acestea, în cazul unei reacții alergice acute care presupune și dificultăți de respirație este necesar să consultați de urgență medicul.