Confidenţialitate


Alergiile alimentare


Cel mai frecvent implicate sunt arahidele, nucile și fructele de mare.

Un studiu recent demonstrează că acei copii care trăiesc în mediul urban sunt mai predispuși la a dezvolta alergii alimentare decât cei care trăiesc în zonele rurale. Cercetătorii au studiat aproximativ 38000 de copii cu vârste până în 18 ani. Rezultatele au arătat că aproximativ 10% dintre copiii care trăiesc în orașele mari au de două ori mai crescut riscul de a dezvolta alergii alimentare față de cei din mediul rural. Cauzele pot fi poluarea din zonele cu densitatea populației crescută, dar și consumul excesiv de alimente procesate.

De asemenea, dacă ambii părinți sunt alergici, probabilitatea ca și copilul să facă alergii este ridicată.

Reacțiile alergice severe pot cauza chiar decesul. Situația este numită anafilaxie și produce o scădere importantă a tensiunii arteriale. Apelați serviciul de urgență dacă apar respirația îngreunată și șuierătoare, tumefierea limbii, slăbiciune și senzație de leșin.


Ultimele stiri
Sindicaliștii cer plecarea „clientelei politice” din instituțiile statului și se declară împotriva tăierilor salariale și a sporurilor  |…

Studenții subliniază că CFR Călători este afectată și din cauza eliminării reducerii de 90% pe toate rutele pentru…

Ion Iliescu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar | AUDIO

Festivalul verii începe la grătar: Auchan aduce gustul local la GrillFest | Află de la un măcelar de…

Peste 350 de români din Iran și Israel așteaptă să fie repatriați

Violențe la Chișinău, unde a avut loc Marșul LGBT+ | AUDIO

Alunecare de teren masivă în Gorj. Producția de cărbune la două cariere care alimentau Termocentrala Rovinari a fost…

Ion Iliescu, în continuare la ATI. Medicii spun că a reușit să se ridice și să stea la…

Un bărbat și o femeie prinși la Vama Siret cu aproape un milion și jumătate de dolari ascunși…

Incendiu la acoperișul unui bloc din Slatina