Confidenţialitate

Aleksei Navalnîi denunţă noua investigaţie a Moscovei împotriva sa

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a reacţionat la noua investigaţie care îl vizează în Rusia, denunţând un presupus plan al Administraţiei Vladimir Putin împotriva sa, potrivit BBC News.

“Eu am spus mereu că vor încerca să mă aresteze pentru că am supravieţuit, iar apoi să îmi elimine criminalii. Pentru a demonstra că Vladimir Putin este în spatele acestui plan. El este un hoţ pregătit să îi omoare pe toţi cei care nu păstrează tăcerea despre furturile sale”, a acuzat Aleksei Navalnîi, într-un mesaj postat pe Twitter.

Noua investigaţie ar fi un semnal că Administraţia de la Moscova nu vrea revenirea lui Aleksei Navalnîi în Rusia, deşi la nivel oficial a transmis că liderul opoziţiei este liber să revină când vrea.

Autorităţile ruse au anunţat, marţi seară, lansarea unei noi anchete pentru fraude în cazul disidentului Aleksei Navalnîi, aflat în Germania după un atac neurotoxic. Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat iniţierea unei anchete privind “fraude de amploare” care ar fi fost comise de Aleksei Navalnîi.

Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro).