Confidenţialitate

Aleksei Navalnîi confirmă că a fost vizitat de Angela Merkel când era spitalizat

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a confirmat, luni, că a fost vizitat de cancelarul Germaniei Angela Merkel, în timp ce era internat la Berlin după otrăvire.

“A fost o întâlnire, dar nu aş numi-o secretă. Mai degrabă o întâlnire privată (…). Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Angela Merkel pentru că m-a vizitat la spital”, a afirmat luni Aleksei Navalnîi, prin Twitter.

Surse citate de publicaţia Der Spiegel declaraseră că Angela Merkel l-a vizitat pe Aleksei Navalnîi la Clinica universitară Charité din Berlin. Vizita cancelarului german, considerată un gest de solidaritate cu opozantul rus, a avut loc imediat după ce acesta ieşise din comă.

Aleksei Navalnîi a fost internat 32 de zile în Clinica universitară Charité din Berlin, dintre care 22 de zile s-a aflat la terapie intensivă. Disidentul rus a fost externat săptămâna trecută.

Critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, acesta s-a simţit extrem de rău în timpul unui zbor intern, în Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania. Medicii germani au stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Novichok. Rusia a negat orice implicare în presupusul atac şi a cerut dovezi că disidentul ar fi fost otrăvit.