Aleksander Ceferin – reconfirmat ca președinte al UEFA

Aleksander Ceferin a fost reales oficial președinte al UEFA. Slovenul care a condus forul fotbalistic european în ultimii doi ani și jumătate, nu a avut contracandidat la congresul organizat la Roma, astfel că a fost doar reconfirmat în funcție pentru încă 4 ani, în aplauzele asistenței.

În vârstă de 51 de ani, Ceferin se află la cârma UEFA din 2016, când l-a înlocuit pe Michel Platini, suspendat după un scandal de corupție.

El a ținut acum un discurs în care și-a întărit poziția avută în primii 2 ani de mandat, aceea de a oferi șanse egale tuturor membrilor, indiferent de forța lor financiară.

Aleksander Ceferin se opune vehement inițiativei marilor cluburi, de a crea o „superligă” europeană la care să participe doar echipele bogate și care să surclaseze actuala Champions League.

Președintele UEFA este sprijinit în această dispută chiar de una dintre marile echipe: Juventus Torino, al cărei reprezentant – Andrea Agnelli conduce Asociația Europeană a Cluburilor. Lor li se va alătura încă un oficial cu influență, șeicul din Qatar Nasser Al-Khelaifi, conducător al lui Paris Saint-Germain.

În altă ordine de idei, șeful arbitrilor din cadrul UEFA – Roberto Rosetti crede că arbitrajul video ar trebui folosit cu moderație.

Sistemul „VAR” va fi introdus în premieră în Champions League, începând cu meciurile din faza optimilor de finală.

Rosetti este de părere că tehnologia ar trebui să funcționeze “pe post de parașută de salvare pentru arbitri”, pentru a corecta erori flagrante.

Precizările oficialului italian vin după ce în anumite competiții care deja folosesc „VAR”, precum cea din Italia, au apărut critici privind utilizarea excesivă a sistemului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS