Confidenţialitate

Alegerile prezidențiale din Statele Unite: 57% dintre votanți consideră că Hilary Clinton a câștigat dezbaterea – VIDEO

A doua dezbatere în direct între candidații la președinție Hillary Clinton și Donald Trump a avut loc la Universitatea Washington din St. Louis (statul Missouri).

Potrivit unui sondaj proaspăt semnat de CNN, 57% dintre votanți consideră că Hilary Clinton a câștigat dezbaterea, comparativ cu 34% care spun că magnatul Donald Trump s-a descurcat mai bine.

Cotidianul New York Times titrează: “A fost una dintre cele mai stridente dezbateri din istoria modernă." 

În urma unor comentarii obscene ale lui Donald Trump, publicate recent, mai mulţi politicieni republicani au anunţat că nu îl mai susţin. Printre ei se numără senatorul John McCain, fostul secretar de Stat Condoleezza Rice şi senatorul Kelly Ayotte.

La dezbatere au participat și 40 de cetățeni americani aleși prin sondaj care au adresat întrebări celor doi candidați.

Dezbaterea a fost cea mai dură de până acum – presărată cu amenințări cu închisoarea și acuzații de agresiune sexuală.

Un subiect fierbinte – declarațiile lui Donald Trump vulgare la adresa femeilor – făcute in 2005 și publicate vineri într-o înregistrare audio. Conversația a avut loc între Trump și Billy Bush, prezentatorul celebrei emisiuni “Today”, pe care postul de televiziune NBC anunță că l-a suspendat.

Un alt punct de dispută a fost islamofobia. Trump le-a cerut americanilor să anunțe autoritățile atunci cand musulmanii au comportamente periculoase, in timp ce Hillary Clinton a condamnat afirmațiile care provoacă diviziuni și a insistat că Statele Unite nu sunt în război cu islamul.

Poate cel mai fierbinte moment al dezbaterii – Trump a a amenințat că dacă va ajunge preşedinte, o va băga pe democrata Hillary Clinton la închisoare.
Următoare dezbatere electorală, ultima înaintea de scrutinului  va avea loc pe 19 octombrie.