Confidenţialitate

Alegerile pentru șefia PNL Sector 2, prilej pentru noi atacuri între Orban și Cîțu

Contracandidați în cursa internă pentru șefia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu și-au continuat duelul declarațiilor cu prilejul alegerilor pentru conducerea filialei bucureștene a Sectorului 2.

Ludovic Orban le-a transmis colegilor că înțelegerea cu USR PLUS de la ultimul scrutin local a fost făcută astfel încât social-democrata Gabriela Firea să nu câștige un nou mandat de primar general.

„Și eu mi-aș fi dorit ca la alegerile locale din 2020 să câștigăm alegerile cu candidați ai PNL. Credeți-mă, sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize solide, pe studii, pe evaluări. Dacă noi, și mai ales eu nu mi-aș fi asumat răspunderea de a face înțelegere cu USR PLUS și de a pune între cei doi competitori de la USR PLUS, Vlad Voiculescu și Nicușor Dan, candidatul care să fie sprijinit de PNL și de USR PLUS, astăzi primarul general al Capitalei ar fi fost Gabriela Firea, acesta este adevărul”, a spus acesta.

Reacția președintelui PNL a venit la câteva zile după ce Florin Cîțu i-a anunțat pe liberali că dacă va câștiga alegerile din partid, nu va accepta decât candidați din PNL la primăriile din sectoarele bucureștene.

„Mesaj ferm pentru colegii mei, membrii PNL din București, cu mine președinte al partidului vom susține doar membri PNL la primăriile de sector. Votați înțelept când alegeți președinții de sectoare. Vă aștept alături de echipa câștigătoare”, a fost mesajul transmis, săptămâna trecută, de Florin Cîțu.

După discursul președintelui PNL, la tribună deputatul Florin Roman, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu. Acesta a trimis mai multe săgeți către Ludovic Orban.

„Nu am venit nici să vă cert, nici să ridic tonul la dumneavoastră. Nu am venit nici să vorbesc despre sfânta cruce, despe sfânta credință, trebuie lăsate în sufletul fiecărui om, nu le mai amestecați în discursurile politice”, a spus Florin Roman.

Monica Anisie a câştigat un nou mandat la conducerea Organizaţiei PNL Sector 2, obţinând 248 de voturi, față de cele 173 ale contracandidatei sale, Oana Nicolescu.

Monica Anisie a fost susţinută pentru această funcţie de premierul Florin Cîțu.

“Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut din primul moment în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni. Aşa am ajuns în Partidul Naţional Liberal! Să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură”, i s-a adresat acesta fostului ministru al Educaţiei.

Alegerile pentru șefia PNL vor fi organizate la finalul lunii septembrie.