Alegerile locale

Mai sunt trei luni până la alegerile locale, dar mai nimeni nu vorbește despre asta, mai nimeni nu dezbate proiecte sau candidați.

Să fie acesta efectul #colectiv?  Sau e vorba doar de un fenomen normal în condițiile unei guvernări tehnocrate, ce i-a cam scos de fapt pe politicieni din jurnalele de știri.

Și totuși, alegerile locale sunt importante. Ele dau tonul alegerilor generale din toamnă.

Până acum, și-a anunțat intenția certă de a candida la Primăria Capitalei independentul Nicușor Dan. Ludovic Orban a fost și el anunțat oficial drept candidat al PNL, dar înainte de asta PNL-ul mai anunțase un candidat pe care l-a retras. 

Cu un mare grad de probabilitate, Gabriela Firea-Pandele va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, dar, nu e clar de ce, ea nu a intrat încă oficial în cursă.

Există, de asemenea, posibilitatea ca fostul președinte, Traian Băsescu, să reintre și el în cursa pentru București, nu că n-ar mai fi fost primar al Capitalei, dar această cursă conferă suficientă acoperire mediatică.

Pe cine aţi alege primar dacă în oraşul sau comuna dumneavoastră ar candida Gabriela Firea, Ludovic Orban, Nicușor Dan şi Traian Băsescu?

Care dintre ei credeți că merită să devină primar, sau, mai bine, pe care dintre aceștia îi meritați să vă fie primar?