Alegeri SUA: Ted Cruz se retrage din cursa republicană

Senatorul american, Ted Cruz,  s-a retras din cursa pentru învestitura republicană, după ce Donald Trump a obţinut o victorie răsunătoare la alegerile primare din Indiana.

Acest rezultat i-a asigurat, practic, victoria la Convenţia din această vară.

Preşedintele Partidului Republican a declarat cursa încheiată şi a scris pe TwitterTrump va fi, probabil, candidatul formaţiunii la prezidenţiale.

 

Ted Cruz a privit Indiana ca ultima sa speranță pentru a avea o șansă la învestitură. A dus o campanie agresivă, a obținut susținerea guvernatorului de Indiana și și-a anunțat viitorul candidat la vicepreședinție sperând că va reuși să-l împiedice pe Trump să ajungă la 1.237 de delegați.

Ted Cruz – nu ştiu dacă mă place sau dacă nu mă place – dar este un competitor serios”, a spus Trump  într-un discurs ceva mai reținut decât cele cu care își obișnuise publicul.

Ted Cruz și-a încheiat cursa pentru învestitura republicană lovindu-şi din greşeală soţia, pe scenă, în faţa susţinătorilor săi. La finalul discursului Cruz şi-a îmbrăţişat familia şi echipa de campanie aflată pe scenă. Din greşeală, însă, i-a dat mai întâi un pumn, apoi un cot peste faţă soţiei sale, care stătea foarte aproape.

În tabăra democrată –  senatorul Bernie Sanders a câștigat alegerile primare din Indiana în fața lui Hillary Clinton.

Cu toate acestea fosta Primă Doamnă păstrează un avantaj foarte confortabil în cursa pentru învestitura partidului din iulie pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS