Alegeri SUA: Portretul perdantului Mitt Romney

Presa internațională face, astăzi, portretul lui Mitt Romney – învins de Barack Obama la alegerile prezidențiale.

AFP scrie că republicanul multimilionar își încheie o carieră de succes cu un eşec dureros în cursa pentru Casa Albă.

Fostul om de afaceri multimilionar Mitt Romney îşi încheie o carieră plină de succese profesionale, dar punctată de eşecuri politice, scrie AFP. Jurnaliștii comentează că înfrângerea sa a fost cauzată în special de imaginea de oportunist de care nu a reuşit să scape în totalitate.

Sutele de milioane de dolari cheltuite pe publicitate nu au reuşit să-l scape de imagina sa rezervată şi nici să-i spele parcursul de numeroasele schimbări radicale a poziţiilor ideologice.

La momentul renunţării la cariera sa de om de afaceri în 2002, Mitt Romney, tată a cinci băieţi şi bunic a 18 nepoţi, a acumulat numeroase succese profesionale.

În politică însă – s-a împiedicat pentru prima dată în faţa lui Ted Kennedy, al cărui loc în Senat a încercat să-l câştige în 1994. A reușit să devină în 2002 guvernator al statutului Massachusetts – DAR ultima sa ambiţie – aceea de a conduce cea mai puternică naţiune a lumii – nu se va concretiza niciodată – comentează AFP. Acum în vârstă de 65 de ani, Mitt Romney a pierdut cursa din 2012 după o luptă înverşunată cu Barack Obama.