Alegeri SUA: Hillary Clinton, susținută de numeroase vedete

Zi istorică în Statele Unite: peste 145 de milioane de americani sunt așteptați să voteze astăzi la alegerile prezidențiale.

Va fi ales succesorul lui Barack Obama: democrata Hillary Clinton sau republicanul Donald Trump.

Campania electorală a fost umbrită de scandalul emailurilor în care este implicată Hillary Clinton, dar chiar și așa numeroase vedete de peste ocean au făcut un apel către americani să o voteze.

Zeci de artiști au susținut, de-a lungul campaniei electorale, concerte gratuite în Statele Unite în care le-au cerut fanilor să o voteze pe Hillary Clinton.

Mai mult, au făcut un apel către americani să meargă la vot.

Unii dintre cei mai mari susținători ai lui Hillary Clinton au fost rapperul Jay-z și soția sa Beyonce.

”Trebuie să ne gândim la viitorul copiilor noștri”, a spus într-un concert Beyonce.

”Sufletele noastre nu au culoare și vreau să evoluez într-o lume în care fiica mea să nu se confrunte cu constrângeri”, a declarat la rândul său Jay Z care a chemat-o pe scenă pe Hillary Clinton.

Despre viitorul copiilor a vorbit și Lady Gaga la unul dintre mitingurile electorale organizate de democrați. Artista a amintit și că face parte dintr-o familie de imigranți, aluzie la declarațiile antiimigranți ale lui Donald Trump.

La rândul său, în deschiderea unui spectacol de stand-up comedy, Madonna a glumit promițând că va face sex  cu cei care o votează pe Hillary Clinton.

Și legenda muzicii rock Bruce Springsteen a susținut un concert în Philadelphia, în statul-cheie Pennsylvania. Spectacolul a adunat mai mult de 40.000 de oameni, un record pentru o reuniune a candidatei democrate.

Și actorii din filmul Avengers au făcut o campanie de susținere a lui Hillary Clinton.

https://www.youtube.com/watch?v=WXr58RrfYZs

În schimb, afirmațiile scandaloase ale lui Donald Trump din timpul campaniei i-au adus mai ales dușmani. Acesta se bucură doar de sprijinul câtorva nume celebre de la Hollywood precum actorul Clint Eastwood. De altfel, magnatul imobiliar a ironizat, în timpul campaniei, vedetele care o susțin pe contracandidata sa.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS