ALEGERI PREZIDENŢIALE: Pentru ce au votat Klaus Iohannis,Victor Ponta, Teodor Meleşcanu,Călin Popescu Tăriceanu ,Gheorge Funar, Elena Udrea

Candidații la președinție au început să vină la vot încă de la primele ore.Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis, duminică, la ora 07.00 până la ora 21:00.

Gheorghe Funar a votat la ora 7.00, îmbrăcat în costum popular. Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a declarat că a votat un ‘român pentru România’.

Candidatul independent la Preşedinţie Teodor Meleşcanu şi-a exprimat, duminică, opţiunea electorală la o secţie de votare din Bucureşti, el spunând că ‘a fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic’.

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, a votat la Sibiu, alături de soţia sa, a cărei zi de naştere este, el spunând că şi-a exprimat opţiunea electorală pentru ‘o România normală, pentru România lucrului bine făcut’.

Candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a venit la Şcoala numărul 17 din București însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu și primarul general al Capitalei Sorin Oprescu. ‘Cred că din această iarnă vom fi cu adevărat o ţară democratică’, a declarat Ponta la ieșirea din secția de vot.

Candidatul la Preşedinţie al PMP, Elena Udrea a votat, duminică, la ora 09:00, la Liceul ‘Mihai Eminescu’, declarând că votează pentru o Românie frumoasă şi cu încredere că o femeie poate să facă cel puţin la fel de multe lucruri bune precum un bărbat pentru ţara ei.

Călin Popescu Tăriceanu a votat alături de soţia sa, la o secţie de votare din Capitală, fiind însoţit de foştii lideri ai PNL care i s-au alăturat, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Radu Stroe şi Cristian David, fostul premier vorbind despre încheierea ‘regimului Băsescu’.

INFORMAȚII COMPLETE DESPRE ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014