Alegeri parlamentare: Cetățenii din localitățile carantinate se pot deplasa în voie duminică | AUDIO

Românii din localităţile carantinate se vor putea deplasa fără restricţii duminică, de alegerile parlamentare, de la 5 dimineaţa până la 1 noaptea.

Se face excepţie în această zi şi de la interdicţia deplasării pe timp de noapte.

„Din data de 6, orele 5 dimineața, până în data de 7, orele 1 dimineață, se poate circula fără declarație pe proprie răspundere pentru exercitarea dreptului de vot. Dreptul de vot este permis până la orele 23:59, în caz că unele persoane au rămas în secția de vot și încă votează și atunci, ca să ajungă acasă, se mai dă o oră în plus”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 nu va crește după alegerile parlamentare dacă oamenii vor respecta regulile de igienă și de distanțare socială, mai spune Raed Arafat.

El adaugă că trebuie evitată situaţia de la alegerile locale, la finalul cărora au avut loc întâlniri şi petreceri cu sute de persoane:

„Dacă oamenii respectă aceste reguli și înțeleg că măsurile de relaxare sunt menite să le faciliteze procesul de vot și nu alte activități, nu văd un risc suplimentar. După anunțarea rezultatelor să nu mai apară din nou întruniri, care au apărut la alegerile locale, fără respectarea a absolut nimic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS