Confidenţialitate

Alegeri locale parţiale, duminică, în 36 de localităţi

Locuitori cu drept de vot din 36 de oraşe şi comune din 23 de judeţe ale țării sunt aşteptaţi la urne, duminică, în cadrul alegerilor locale parţiale.

În localitatea olteană Deveselu, se alege un înlocuitor pentru defunctul Ion Aliman.

În septembrie 2020, cetățenii l-au votat pe acesta, deși decedase cu câteva zile înainte de scrutin. La actualelel alegeri parţiale, unul dintre competitori este fiul fostului edil.

În comuna prahoveană Şotrile, anul trecut localnicii au votat un primar condamnat pentru pornografie infantilă. Mandatul lui Bogdan Davidescu nu a fost validat de instanţă, iar acesta candidează din nou.

În comuna doljeană Sadova, primarul ales Eugen Safta a fost răpus de un infarct după închiderea urnelor.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot între orele 7.00 – 21.00.

Potrivit legislaţiei în vigoare, alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

”Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, reiterează îndemnul adresat participanţilor la alegerile locale parţiale de a respecta măsurile de distanţare fizică şi regulile de protecţie sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente.