Alegeri locale 2016: BEM Baia Mare decide dacă admite sau respinge candidatura lui Cătălin Cherecheș la primărie

Biroul Electoral Municipal Baia Mare anunță că dosarul de candidatură al primarului Catălin Cherecheș va fi analizat astăzi și se va decide dacă va fi admis sau respins.

După ce a fost reținut, Primarul din Baia Mare, a anunțat că nu renunță la candidatură. Între timp el a fost arestat printr-o hotărâre care nu este definitvă.

Președintele Biroului Electoral Județean Maramureș  a declarat că ancheta penală aflată în curs nu schimbă statutul de candidat al actualului primar.

Primarul din Baia Mare a fost arestat preventiv miercuri noapte pentru luare de mită. Cătălin Cherecheș a declarat că se aștepta la o astfel de decizie, pentru că ”este campanie electorală”.

Cu doar câteva zile înainte, Cătălin Cherecheș și-a depus dosarul de candidatură pentru un nou mandat la primăria Baia Mare, fiind susținut de UNPR.

Președintele Biroului Electoral Județean Maramureș, judecătorul Nicolae Stamate Tămășan a afirmat că dosarul penal în care este implicat Cătălin Cherecheș nu afectează statutul de candidat. Mai exact, Cătălin Cherecheș poate candida, chiar dacă a fost arestat preventiv.  Judecătorul a amintit că în țară au fost cazuri în care deținuți au candidat la alegeri.

Cătălin Cherecheș a fost prins în timp ce primea mită 30.000 de lei. Banii ar fi fost dați de o persoană care ocupă funcție de conducere la Clubul de fotbal Baia Mare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS