Confidenţialitate

Alegeri în SUA: Numărarea voturilor intră pe ultima sută de metri

În Statele Unite, numărarea voturilor este pe ultima sută de metri.

Candidatul democrat Joe Biden recuperează teren în unele state-cheie controlate de actualul președinte.

Donald Trump a amenințat cu un proces la Curtea Supremă pe tema voturilor prin corespondență, în condițiie în care anterior se proclamase deja câștigător.

Este nemulțumit că voturile prin corepondență sunt deschise după încheierea votului fizic. Totuși, anumite state iau în considerare plicul cu opțiunea de vot chiar dacă ajunge mai târziu, iar Donald Trump nu are pârghiile legale pentru a deschide o astfel de acțiune direct la instanța supremă.

Bătălia se dă în acest moment pe rezultatele din statele Michigan, Pennsylvania și Wisconsin.

Conform proiecțiilor CNN, Biden preia conducerea în Wisconsin și Michigan, unde Trump obținuse victorii la scrutinul din 2016.

În Pennsylvania, spre exemplu, Trump conduce cu 700 de mii de voturi, însă peste un milion de voturi prin corespondență nu au fost încă numărate. Este cunoscut faptul că dintre alegătorii care votează prin corespondență, cei mai mulți sunt simpatizanți ai democraților.

Totuși, mai poate dura cel puțin două zile până se numără toate voturile, dar un câștigător poate fi prefigurat înainte.

Donald Trump a distribuit pe Twitter un comentariu în care spune: ”Noaptea trecută conduceam, deseori solid, în multe state-cheie. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin magie pe măsură ce voturi-surpriză erau numărate”.

Candidatul democrat Joe Biden a transmis că alegerile se termină în momentul numărării ultimului vot.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu