Confidenţialitate

Alegeri în SUA: Joe Biden preia conducerea în statul Georgia

Joseph Biden a ajuns pe primul loc în statul Georgia (16 electori), ceea ce l-ar apropia și mai tare de victoria în scrutinul prezidenţial.

Astfel, candidatul democrat are un avans de peste 900 de voturi și mai sunt de numărat voturi venite prin corespondență, despre care se știe că sunt trimise, cele mai multe, de simpatizanți democrați.

Cu toate acestea, analiștii îndeamnă la precauție, cursa fiind în continuare foarte strânsă, iar un câștigător clar este departe de a fi delimitat.

Este important de menționat că, în cazul în care Biden câștigă Georgia, Donald Trump nu mai poate câștiga un nou mandat. Conform BBC și CNN, Joe Biden are în acest moment 253 de voturi electorale.

Asta pentru că, în această situație, candidatul democrat ar avea 269 din 270 necesare. Totuși, Donald Trump poate spera la o egalitate, caz în care votul va fi disputat în Camera Reprezentanților.

Fox News estimează că Biden are în acest moment 264 de voturi electorale. Diferența dintre previziunile CNN/BBC și Fox este dată de statul Arizona (11 electori), unde candidatul democrat pare să aibă un avans ușor.

Lupta finală s-ar putea da astfel în Pennsylvania (20 de electori), Arizona (11 electori) și Nevada (6 electori).

Preşedintele în funcţie, Donald Trump, denunţă fraude electorale şi va contesta rezultatele în justiţie.

Sursa foto: BBC