”Alege oaia” a ajuns la Cluj. Ministrului Petre Daea i-a fost dedicată piesa ”Ciobănaș cu 300 de oi”

Caravana ”Alege oaia” – inițiată de Ministerul Agriculturii a ajuns sâmbătă la Cluj.

Ministrul Petre Daea a gustat din brânza și pălinca producătorilor, și-a cumpărat papuci din blană de oaie, dar a primit și o dedicație.

Un interpret de muzică populară i-a dedicat cântecul „Ciobănaș cu 300 de oi”.

Ajuns la  un târg agricol, în cadrul campaniei „Alege oaia”, ministrul Agriculturii a fost întâmpinat de fermieri, potrivit stiridecluj.ro

În cadrul unui discurs, Petre Daea a ținut însă să menționeze că întreaga Românie este cuprinsă de entuziasm.

Ministrul Agriculturii a avut și un mesaj pentru angajații APIA, cei care au organizat mai multe proteste în ultimele săptămânii, nemulțumiți de scăderea salariilor de la 1 ianuarie. 

Ministrul Petre Daea a vizitat și standurile celor de la târg. N-a plecat cu mână goală, și-a cumpărat șosete, papuci din piele de oaie, dar și o căciulă tricoloră din lâna. A primit chiar și o dedicație muzicală din partea unui interpret de muzică populară.

Vezi momentul dedicației muzicale la minutul 16:20.

Vizita de la Cluj-Napoca a fost impresionantă, am văzut un entuziasm formidabil faţă de acest program. Pe zi ce trece, creşte nivelul caravanei ”Alege oaia” şi trebuie să valorificăm acest entuziasm. Oameni sunt harnici, fermierii ştiu ce au de făcut, noi trebuie să îi sprijinim. Nu trebuie să rămânem doar la promovare cu acest program, ci în spate trebuie creat un lanț, puncte de sacrificare,de prezentare,  locuri unde crescătorii de ovine să vină cu produsele şi să le valorifice, pentru că dacă sunt mulţi intermediari, unii se lăcomesc, fiecare vrea să câştige, iar cel care pierde sunt producătorul şi consumatorul. Nu este bine acest lucru. Să nu fim lacomi, iar producătorii nu sunt”, a spus Petre Daea

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS