Alegătorii din Rusia sunt chemați la urne

Duminică, alegătorii din Rusia sunt chemați la urne! Au loc alegeri locale, după ce toată vara, puterea a încercat să reprime manifestațiile opoziției.

În Moscova, de pe buletinele de vot, lipsește celebrul urs, logo-ul partidului condus de Vladimir Putin. Apropiații președintelui sunt acum foști membri ai Rusiei Unite și candidează ca independenți.

5000 de secții de votare au fost amenajate pentru alegerile locale. Rușii își vor desemna cei 16 guvernatori de regiuni și vor vota și pentru alegerea parlamentelor locale din 13 regiuni, inclusiv Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014.

Partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită a ajuns la cel mai scăzut nivel de popularitate, în urma acuzațiilor de corupție. Formațiunea lui Putin a găsit o strategie pentru a câștiga voturi. La Moscova, membrii săi candidează acum ca independenți, potrivit site-ului Politico.eu. Activiștii opoziției au vandalizat posterele electorale în care apar acești candidați și au lipit pe ele afișe pe care au scris: ‘’Atenție! Candidat al Rusiei Unite”.

Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut lider al opoziţiei, le-a cerut moscoviţilor „să voteze inteligent” și să îi susțină pe opozanții cu cele mai mari şanse de a-i învinge pe candidaţii puterii.

Alegerile au loc după ce, toată vara au fost proteste la Moscova, pentru că unii candidați ai opoziției nu au fost lăsați să se înscrie în cursa electorală. Toţi candidaţii opoziţiei au fost arestaţi pentru scurt timp, iar unii manifestanţi au primit pedepse cu închisoarea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS