Confidenţialitate

Aleargă România! O iniţiativă Run Transylvania pentru continuarea mișcării după Starea de Urgență

”Aleargă, România!” este o campanie menită de a mobiliza alergătorii, organizatorii evenimentelor de alergare, sponsorii şi autorităţile să se implice în creionarea unei strategii care să sprijine alergarea montană. Inițiatorii campaniei încurajează alergătorii din țară să includă pe listele competiționale pentru următorul an prioritar alergările din România.

”2020 a redefinit însă lumea în care trăim. O pandemie răsărită parcă din neant a îngropat visele alergătorilor şi ale organizatorilor. Munţii sunt acum tăcuţi, fără bucuria alergătorilor, fără pasiunea, râsetele şi prietenia lor.

Din păcate, cei mai afectaţi sunt însă organizatorii evenimentelor de alergare care au investit întreaga lor pasiune şi viaţă pentru a crea evenimente memorabile. 2020 a oprit brutal efortul şi elanul acestor oameni care au dat întotdeauna TOTUL pentru ca alegătorii să aibă o experienţă minunată şi să rămână cu amintiri pentru o viaţă.

Se spune că mare parte din aceste competiţii se vor ţine în a doua jumătate a anului. Este doar o presupoziţie, nimeni neputând în acest moment să preconizeze cu adevărat ce se va întâmplă.

Noi, ce de la Run Transylvania, am decis să nu aşteptăm un termen nedefinit, am decis să acţionăm ACUM pentru a salva alergarea montană, pentru a păstra vie imaginea României, o destinaţie fantastică pentru trail running.

De aceea, am renunţat să organizăm anul acesta evenimentele de alergare pe care ni le propusesem şi să canalizăm întreaga noastră energie pentru promovarea inițiativei Aleargă, România!”, declară Grigore Mocreac, cofondator Run Transylvania.

https://www.facebook.com/RunTransylvaniaPage/videos/2493430630909331/