Albania mulțumește României pentru ajutorul acordat după cutremur

Premierul albanez le-au mulțumit militarilor români pentru sprijinul în operațiunile de căutare și salvare din zonele afectate de cutremur.

Edi Rama a anunțat că operațiunile de salvare după cutremurul în care și-au pierdut viața 51 de persoane s-au încheiat și le-a mulțumit militarilor din țările vecine pentru că au venit în ajutor.

„Recunoștință infinită pentru toate forțele de căutare-salvare și posibilitatea de a mulțumi în mod direct public, forțelor din Franța, Italia, Turcia și România. Sunteți o stea adăugată în inima albanezilor, care nu te vor uita niciodată. Dumnezeu să fie cu voi, familii, popoare și țări”, a scris, pe Facebook, șeful guvernului de la Tirana.

Edi Rama a postat un video în timp ce vorbește în fața salvatorilor veniți din mai multe țări, între care România.

La rândul său, ministrul albanez Apărării a scris, pe Facebook, faptul că națiunea sa este recunoascătoare pentru ajutorul primit.

„Prietenii adevărați sunt cunoscuți în zile dificile și niciodată mai mult decât în aceste zile, această expresie nu a fost atât de mare valoare. Peste 250 de specialiști din țările vecine, prietenii și partenerii noștri ne-au fost aproape încă din primele ore din 26 noiembrie. Mulțumim fiecăruia dintre ei pentru contribuția și sacrificiu în timpul operațiunilor de salvare de căutare. O întreagă națiune este recunoscătoare”, a scris Olta Xhacka, care a postat, printre altele, și imagini cu salvatorii români.

Autoritățile albaneze au informat sâmbătă că au încheiat operațiunile de căutare, adăugând că bilanțul cutremurului de 6,4 grade produs marţi în Albania a ajuns la 51 de morți, notează Reuters.

O echipă formată din 52 de pompieri români, instruiți pentru căutare și salvare, au decolat, marți, de la Baza aeriană 90 Otopeni cu destinația Tirana, pentru a veni în ajutorul autorităților după cutremurul devastator.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS