Confidenţialitate

Alba: Trei centre de vaccinare anti-Covid s-au redeschis pentru administrarea celei de a treia doze | AUDIO

Odată cu administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anticoronavirus, tot mai multe centre de imunizare din țară se redeschid sau își prelungesc programul de funcționare. În județul Alba Iulia, de exemplu, 3 centre care au avut activitatea suspendată își reiau activitatea, iar în alte 7 programul se prelungește.

Potrivit DSP Alba, de mâine, 10 centre de vaccinare de pe raza județului își reiau activitatea, majoritatea cu program de la 8.00 la 20.00, asta după ce, de la 1 septembrie, pentru 3 dintre ele s-a suspendat activitatea iar 7 au avut program redus de funcționare, justificat de lipsa de interes față de vaccinare a populației.

Astfel, la Alba Iulia vor fi disponibile 2 centre de vaccinare și un punct mobil, iar la Sebeș, Blaj, Aiud, Câmpeni, Cugir, Teiuș, Ocna Mureș și Zlatna, câte un centru. În toate aceste centre se pot primi atât prima doză și rapelul cât și cea de-a treia tranșă a serului. Cu aceasta din urmă se pot vaccina persoanele din categoriile vulnerabile cât și cele care au primit a doua doză în urmă cu cel puțin 6 luni.

În cazul persoanelor care au în schema de vaccinare produsul Johnson&Johnson, nu se recomandă momentan doza de rapel, transmite DSP Alba.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniela Stoia