Confidenţialitate

Alba: Polițiști echipați cu aparate profesionale de înregistrare audio-video

Trei zeci de polițiști locali din Alba Iulia vor fi echipați cu aparate profesionale de înregistrare audio-video, atașate la buzunarul de la piept.

Este vorba despre un anunț de achiziție în valoare de 155.000 de lei, lansat de Primăria Alba Iulia.

Acesta prevede, pe lângă cumpărarea aparatelor cu care vor fi echipați polițiștii locali, și cumpărarea unui program informatic de utilizare şi management pentru înregistrări.

Aparatele trebuie să aibă o durată totală de înregistrare de minimum 8 ore, să funcționeze la temperaturi între -5 și +40 de grade Celsius, pe timp de zi sau noapte.

De asemenea, polițistul local nu va putea vizualiza sau şterge înregistrările care vor fi transmise, descărcate și stocate la sediul instituției.

Prin soft-ul ce va fi achiziționat, vizualizarea, ştergerea, transferul către alte sisteme video se va face doar cu acceptul administratorului de sistem iar aplicaţia nu va permite alterarea conţinutului original al înregistrărilor descărcate.

Referitor la faptul că vor fi filmați pe stradă, de polițiștii locali, părerile albaiulienilor sunt împărțite.

Unii spun că nu sunt de acord cu această măsură și critică valoarea investiției, pe care o consideră prea mare.

Alții cred că achiziția este bine-venită, deoarece poate înlătura abuzurile și poate constitui o protecție pentru polițiști în anumite situații.

Sursa foto: govtech.com