ALBA IULIA: Primăria a primit finanțare pentru dezvoltarea și modernizarea unui cartier de rromi

Primăria Alba Iulia a primit finanțare pentru dezvoltarea și modernizarea un cartier de rromi. Investiția este în valoare de 8 milioane de euro.

Strategia de Dezvoltare Locală „Alba Iulia Incluzivă” a fost selectată pentru finanțare de Ministerul Fondurilor Europene.

Astfel, municipalitatea va putea investi nu mai puțin de 8 milioane de euro în dezvoltarea și modernizarea cartierului locuit în mare majoritate de persoane de etnie rromă.

La realizarea strategiei s-a avut în vedere îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, creşterea accesului la educaţie, servicii medicale, dar şi pe piaţa muncii, transmite corespondentul Europa FM, Ioana Sfârlea.

În privința dezvoltării infrastructurii, între propunerile de poiecte intră construirea de locuințe sociale, a unui centru multifuncțional, a unui dispensar, a unei microcantine sociale, dar și a unui post de poliție la care să fie arondată toată zona.

În ceea ce privește educația și facilitarea accesului pe piața muncii, sunt prevăzute, între altele, organizarea programelor educaționale, servicii de formare profesională, stagii de ucenicie și chiar înființarea unor întreprinderi sociale de inserție.

Proiectul se va derula pe o perioadă de cinci ani iar, la final, de transformările prin care va trece cartierul vor beneficia atât locuitorii lui cât și albaiulienii din zonele apropiate, adică aproximativ 20.000 de cetățeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS