Confidenţialitate

ALBA IULIA: Persoane reţinute pentru înşelăciune prin metoda “modeling”

Şapte persoane au fost reţinute de poliţiştii din Alba într-un dosar de înşelăciune prin metoda “modeling”.

Suspecții vor fi prezentați procurorilor, joi, pentru dispunerea măsurilor legale.

Indivizii le-ar fi promis unor cetăţeni că le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling.

Desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, percheziţiile au avut loc în Alba Iulia, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi la o locuinţă închiriată.

“Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – februarie 2021, persoanele vizate de anchetă ar fi racolat, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, 7 persoane, de diferite vârste, toate din judeţul Alba, cărora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 şi 2.000 de lei, ar urma să le promoveze imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau companii de modeling. Ulterior, aceştia nu ar fi efectuat demersurile în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor”, potrivit IPJ.