Confidenţialitate

Alba Iulia a stabilit recordul mondial pentru cea mai mare imagine a unei ţări formată din oameni

4.807 persoane, coordonate de sute de voluntari, au format în spaţiul din șanţurile Cetăţii Alba Carolina harta României, evidenţiată cu ajutorul pelerinelor negre, numărul 100 fiind scos în relief prin intermediul pelerinelor albe purtate de participanţi.

Voluntarii care au luat parte la stabilirea recordului mondial s-au folosit de șepci pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României.

Recordul mondial pentru ”Largest human image of a country/continent” (Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent) a aparţinut până acum Myanmarului, care, pe 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni ce au format harta ţării lor.

Un nou record mondial pentru Alba Iulia

Alba Iulia a mai intrat în Cartea Recordurilor în anul 2009, cu ”Cea mai mare îmbrăţişare”. Au fost peste 9.700 de persoane care au înconjurat cetatea Alba Carolina ținându-se de mâini, iar lanțul uman s-a întins pe o distanţă de peste patru kilometri.

În urmă cu 9 ani, la stabilirea recordului, a participat și președintele de atunci al țării, Traian Băsescu, al cărui nume a fost înscris în listele oficiale, necesare pentru omologarea recordului.