ALBA: Angajata unei bănci – condamnată pentru fraudă de peste 1 milion de euro

O fostă angajată a unei bănci din Alba a fost condamnată definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru o fraudă de peste 1 milion de euro. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă în dosarul în care Elena Meteşan, fostă angajată la sucursala unei bănci din orașul Zlatna, a fost judecată pentru delapidare. Instanța a majorat pedeapsa aplicată inculpatei după ce, inițial, Tribunalul Alba a condamnat-o la 3 ani de închisoare.
De asemenea, instanţa a menţinut despăgubirile pe care femeia trebuie să le plătescă băncii. În total este vorba despre mai mult de 1 milion de euro, bani care au fost plătiţi, deja, de bancă unui număr de 168 de clienţi care şi-ai pierdut sumele depuse în conturi.
Alți 129 de clienți nu au fost despăgubiți pe motiv că nu dețin documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat.
În perioada cercetărilor, inculpata a declarat în fața anchetatorilor că a sustras banii de la clienți pentru a se răzbuna pe bancă, deoarece era nemulțumită de condițiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori și de salariul primit.
De asemenea, ea a spus că nu a dorit să prejudicieze clienții, cunoscând faptul că oricum vor fi despăgubiți și nici nu a dorit să se îmbogățească, precizând că a trăit modest și a donat toți banii sustrași.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS