Confidenţialitate

Al treilea bărbat, cel cu pălărie, surprins pe aeroportul din Bruxelles a fost capturat – presă

A fost găsit cel de-al treilea bărbat surprins de camerele de supraveghere pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, anunță presa belgiană.

E vorba de persoana din dreapta imaginii, cu geacă de culoare deschisă și pălărie, care a fost surprinsă alături de cei doi kamikaze care au provocat atentatele teroriste de marți.

Din motive încă necunoscute, el nu a detonat bomba pe care o avea asupra lui.

Potrivit RTBF.be, bărbatul se numește Faycal Cheffou – un jurnalist freelancer care locuiște în Bruxelles și care ar fi fost capturat de autorități în viață.

 

Suspectul, prins în viață

 

Bărbatul cu pălărie care a fost surprins pe camerele de supraveghere alături de cei doi atacatori kamikaze, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui, a fost identificat drept Faycal Cheffou.

Potrivit unei declaraţii a Parchetului federal belgian de vineri, Faycal C a fost numit drept unul dintre suspecţii arestaţi de poliţiştii belgieni în operaţiunile de joi.

Dar nu a precizat dacă ar fi cel de-al treilea atacator surprins pe camerele de supraveghere din aeroport.

Publicaţia Le Soir şi RTBF susţin că Faycal C a fost identificat, într-o serie de poze, de şoferul de taxi care i-a condus pe cei trei atacatori la aeroport.

Bărbatul a fost plasat sub mandat de arest vineri, potrivit Parchetului federal belgian, care nu poate confirma cu certitudine dacă Cheffou este suspectul din aeroportul Zaventem.

Potrivit unor surse RTBF, sunt aşteptate în continuare analize de ADN prelevate de la Cheffou.

Faycal Cheffou, care se recomanda ca “jurnalist freelancer”  a intrat in atentia autoritatilor belgiene dupa ce a postat pe internet “reportaje” video realizate in fata unor centre pentru refugiati, scrie La Libre Belgique.

 

Bărbatul este inculpat de participare în activităţi ale unei grupări teroriste, asasinate teroriste şi tentativă de comitere de asasinate teroriste.

Au fost efectuate percheziţii în locuinţa acestuia.

Alte publicaţii belgiene susţin această informaţie şi relatează că Cheffou era un jurnalist independent.

Nouă persoane au fost arestate de joi în Belgia şi alte două în Germania în cazul atentatelor teroriste din Bruxelles de marţi, soldate cu 31 de morţi, dar şi în cazul celor din Paris, în care au murit 130 de persoane.