Al patrulea inculpat în dosarul Dragnea își recunoaște faptele. Fosta soție a liderului PSD cere sesizarea CCR privind abuzul în serviciu

Un nou termen de judecată a avut loc marți la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul liderului PSD Liviu Dragnea.

Un al patrulea inculpat, acuzat de abuz în serviciu, și-a recunoscut faptele.

E vorba de un șef din cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei din Teleorman care a cerut să judecat prin procedură simplificată.

Alți 3 inculpați din dosar au procedat la fel încă de luna trecută.

Între timp, fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, de asemenea judecată în dosar,  a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate privind infracţiunea de abuz în serviciu.

Ionel Marineci, şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei a spus că vrea să fie judecat în procedură simlificată.

Solicit să fiu judecat pe baza probelor de la urmărirea penală pe care nu le contest, după cum nu contest nici situaţia de fapt reținută de procuror în rechizitoriu

Luna trecută, 3 dintre inculpaţi, printre care şi cele două membre PSD,  au pledat „vinovat” pentru a obţine o condamnare mai mică cu o treime.

Pe de altă parte, fosta soţie a lui Liviu Dragnea ar vrea să existe un prag valoric al pagubei produse de abuzul în serviciu.  În acest sens, Bombonica Prodana a ridicat o excepție de neconstituționalitate.

Avocatul acesteia a precizat în sala de judecată că se impune trimiterea excepţiei spre CCR pentru că în cazul Bombonicăi Prodana prejudiciul este sub 50.000 euro şi nu ar fi sub incidenţa penală.

Ulterior, toţi avocaţii din cauză, inclusiv cel care îl reprezintă pe Liviu Dragnea, au susţinut cererea de sesizare a Curţii Constituţionale.

Procurorul de şedinţă al DNA s-a opus sesizării CCR precizând că deja există o decizie a CCR privind sintagma “în mod defectuos”, explicată prin “încălcarea legii”.

Pentru termenul următor, stabilit pentru 25 aprilie, instanţa a dispus ca procurorii să depună la dosar precizări referitoare la decizia CCR, pentru fiecare inculpat în parte.

“Am văzut că toţi avocaţii susţin. L-am întrebat şi a spus că este o cutumă: când un avocat susţine sesizarea CCR, toţi susţin. Ceea ce constat eu este că marea problemă în România rămâne în continuare abuzul în serviciu”, a spus Liviu Dragnea după şedinţa de judecată.

Liderul PSD este acuzat de instigare la abuz in serviciu – în legătură cu angajarea fictivă a doua membre PSD la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

În realitate, spun procurorii, acestea prestau servicii la filiala județeană a PSD.   Liviu Dragnea s-a declarat “nevinovat” la fiecare întâlnire cu judecătorii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS