Confidenţialitate

Ajutor de stat de 100 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de anvelope în Oradea | AUDIO

Guvernul aprobă azi un ajutor de stat de aproape 100 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de anvelope în Oradea. Suma a fost cerută de finlandezii de la Nokian Tyres pentru realizarea investiţiei în România, după ce producătorul s-a retras din Rusia, ca răspuns la invadarea Ucrainei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Oradea se va construi prima fabrică de anvelope din lume cu emisii zero de CO2. Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres a decis să investească 650 milioane de euro.

Pentru a asigura finanțarea costurilor eligibile legate de înființarea fabricii din Bihor, premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca Guvernul aproba: „O schemă de ajutor de stat în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru o nouă fabrică de anvelope la Oradea”.

Capacitatea anuală de producţie va fi de 6 milioane de anvelope pentru autoturisme şi SUV-uri, în variante de iarnă, vară și all-season, care vor fi vândute în principal pe piaţa din Europa Centrală.

În memorandumul aprobat în ședința de Guvern se arată că la fabrica Nokian Tyres din Oradea vor fi angajați 540 de oameni, iar salariul mediu brut în uzină va fi de 2.070 de euro lunar, mai mare decât salariul mediu brut la nivel național – de 1.220 de euro – în august 2022.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Număr record de vânzări de locuințe în Capitală în 2022. Cu 25% au crescut prețurile caselor în ultimii 10 ani