Ajung în Europa de Est alimente de proastă calitate? Cehia vrea să ceară CE să interzică vânzarea acestor produse sub același brand ca în țările vestice

 

Organizațiile pentru drepturile consumatorilor din Cehia se plâng de multă vreme de alimentele de proastă calitate vândute de marile magazine. Li se alătură și ministrul Agriculturii, Marian Jurecka, care susține că, în cazul anumitor produse, țările din est sunt ”coșul de gunoi al Europei”.

Oficialul spune că a comandat un studiu în acest sens ale cărui concluzii le vom afla în iunie. Vor fi analizate și alte produse în afară de alimente, precum detergenții.

Datele vor fi corelate cu cele din Slovacia, Ungaria și alte țări care au reclamat aceeași problemă și vor fi folosite drept argumente la Bruxelles. Cehia va încerca să convingă Comisia Europeană să schimbe regulile: produsele de proastă calitate să nu mai fie vândute sub același brand ca cele superioare calitativ, disponibile în țările vestice.

Și Ungaria a anunțat la finalul săptămânii trecute că o analiză realizată de o agenție guvernamentală arată că marile companii obișnuiesc să vândă produse de o calitate inferioară pe piața din estul Europei, chiar dacă sunt utilizate același brand și același preț ca în țările din vestul Europei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS