Confidenţialitate

Ajax si Barcelona, primele semifinaliste ale Ligii Campionilor

Ajax Amsterdam a dat o nouă lovitură – a învins-o cu 2-1 pe Juventus la Torino și s-a calificat în semifinalele Champions League.

Dacă în runda precedentă au surprins-o pe deținătoarea trofeului, Real Madrid, și au făcut 2-0 pe Bernabeu încă din minutul 18, pentru a se impune în cele din urmă cu 4-1, de data asta olandezii au revenit după ce au fost conduși.

Cristiano Ronaldo a marcat în minutul 28 după un corner. Ajax a egalat repede, 6 minute mai târziu, când van der Beek a profitat de o ieșire greșită la offside a defensivei italiene.

Tinerii lăncieri și-au sufocat apoi adversarii cu un pressing pe tot terenul și au ratat două ocazii mari înainte de a face 2-1 prin fundașul de Ligt, în minutul 67. Ajax nu s-a retras, a menținut presiunea și a mai marcat un gol, anulat pentru offside în timp ce Juventus nu a mai avut nici măcar o ocazie notabilă.

În penultimul act, revelația din Amsterdam o va întâlni pe câștigătoarea dintre Manchester City și Tottenham. Londonezii s-au impus în prima manșă cu 1-0 dar nu vor putea conta miercuri seară pe terenul campioanei din Premier League pe golgheterul Harry Kane, accidentat chiar în meciul tur. Deasemenea, mijlocașul Delle Ali este incert.

În celălalt meci de marți, FC Barcelona a încheiat repede socotelile cu Manchester United, 3-0.

Messi a reușit o dubla în interval de numai 4 minute și înainte de jumătatea primei reprize era 2-0 iar catalanii câștigaseră și în tur cu 1-0. Coutinho a mai marcat un gol frumos în repriza secundă și Barca se pregătește pentru semifinala cu învingătoarea dintre Liverpool și Porto.

Miercuri se joacă returul din Portugalia după 2-0 pentru englezi săptămâna trecută.