Confidenţialitate

Airbnb va verifica toate ofertele de închiriere prezente pe platformă

Portalul de închiriere de case particulare Airbnb a anunțat că vrea să verifice toate ofertele de închiriere publicate pe platformă pentru a se asigură că sunt corespunzătoare. Reacția companiei vine după uciderea a cinci persoane într-una din casele aflate spre închiriere pe platformă din California în noaptea de Halloween.

Un reprezentant al companiei a asigurat că obiectivul Airbnb este de “a verifica 100 %” din anunțurile de închiriere din prezent şi până în 2020. Acest lucru înseamnă garantarea identității tuturor persoanelor gazdă care şi oferă locaţiile pe această platformă pentru închiriere şi că fotografiile şi datele caselor lor sunt cele exacte şi respectă condiţiile de securitate.

Procesul  nu implică totuşi ca inspectorii Airbnb să se deplaseze la sutele de mii de locaţii plasate pe platformă, ci ca platforma să ceară informaţii mai detaliate utilizatorilor cu privire la experienţele din timpul sejurului lor în respectivele case, notează Agerpres.

Decizia companiei vine după ce pe 31 octombrie, cinci persoane au murit și mai multe au fost rănite de focuri de armă trase în timpul unei petreceri de Halloween, la care au participat peste o sută de invitați într-o casă închiriată prin intermediul Airbnb în localitatea Orinda din California.