Confidenţialitate

Aido, robotul care amintește de Rosie din serialul ”The Jetsons” – VIDEO

Trăim zile în care roboţii ne pot fi de mare ajutor în locuinţă. Unul dintre aceştia este Aido, care le poate aminti multora de Rosie din celebrul serial animat ”The Jetsons”.

Robotul este capabil să ne recunoască vocea şi să preia tot felul de sarcini, după cum scriu editorii revistei ”Ştiinţă şi Tehnică”.

Înalt de 91 de centimetri, Aido se deplasează pe o bilă, reuşind să-şi ţină echilibrul ca un desăvârşit artist de circ şi nu se împiedică de covor.

Aido_fit

Robotul Aido nu poate să vă aducă micul dejun la pat, pentru că nu are braţe, dar poate controla orice sistem inteligent din locuinţă, precum cele de iluminare sau încălzire, cele audio-video, ba chiar şi cafetiera, dacă aceasta este alimentată la o priză inteligentă.

Aido_home_office2_SMALL

Aido recunoaşte obiectele din casă şi chipurile celor care v-au trecut măcar o dată pragul. De asemenea, Aido poate ajuta copiii la lecţii. Lansarea pe piață ar urma să aibă loc în toamna acestui an.

Aido_Apps2

Preţul este unul pe măsura capacităților robotului – 550 de dolari americani, însă pentru cei care fac precomenzi pe siteul proiectului – http://get.aidorobot.com/ – acest preț este redus cu 60%

Robotul a primit premiul “GameChanger” în acest an din partea publicației de știință și tehnologie T3.