Agresorul din fața Palatului Buckingham avea o sabie și a strigat: „Allah e mare!”

Apar informații noi de la poliția britanică cu privire la incidentul de  vineri seară din fața Palatului Buckingham, din Londra. Bărbatul de 26 de ani care a rănit aseară trei polițiști, era înarmat cu o sabie de peste 1 metru pe care o ținea în fața scaunului pasagerului și a strigat ‘Allah e mare’, semn că ar fi acționat în numele teroriștilor.

De altfel, poliția metropolitană anchetează incidentul de aseară în baza Legii anti-terorism. Poliţiştii au văzut arma în maşina bărbatului, care se apropia de palatul Buckingham, iar când l-au imobilizat au fost și ei răniți ușor.

Și agresorul a ajuns la spital. Poliția spune că bărbatul a acţionat singur şi deocamdată nu caută alţi suspecţi în acest stadiu al anchetei. Presa britanică scrie că niciun membru al familiei regale nu se afla la Buckingham atunci când a avut loc incidentul.

Poliția a luat măsuri sporite de securitate pe străzi în acest weekend lung, în contextul în care luni este zi liberă în Marea Britanie, iar nivelul ameninţării teroriste în regat rămâne la ”grav”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS