Confidenţialitate

Aglomerație pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria|AUDIO

Stațiunile de pe litoral sunt mai aglomerate ca oricând în minivacanța de Sfânta Maria. Hotelurile sunt pline, dar nimeni nu rămâne fără cazare.

Turiștii găsesc locuri la particulari, la rude sau prieteni. În afară de vremea frumoasă, cu temperaturi tocmai bune de plajă, pe litoral au loc multe evenimente distractive.

Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Litoralul este plin pentru că jumătatea lunii august este perioada tradițională de concedii. Daca mai punem și minivacanța de Sfânta Maria, putem spune că, la mare, abia mai găsești un loc de cazare.

„Gradul de ocupare este de 100%. Tarifele pornesc de la 600 de lei, camera dublă, cu mic dejun inclus”, spune reprezentanta unui hotel de patru stele din Mamaia.

Dar, potrivit Ralucăi Hatmanu de la litoralulromânesc, norocoșii pot găsi și locuri la tarife mai mici:

 „Prețurile pornesc de la 240 de lei, camera. pe noapte, la un hotel de trei stele, și de la 431 de lei, camera, pe noapte, la un hotel de patru stele”.

Asta pentru că, hotelierii au lansat, chiar în vârf de sezon, oferte speciale cu reduceri de 10-15%. Deși turiștii admit că scot mulți bani din buzunar, nu renunță la bucuria minivacanței la mare.

„Cam scump, dar pentru o vacanță se merită. Vremea e frumoasă, valurile. Nu am făcut așa un calcul total. În jur de 60 de milioane, patru persoane”, spune o turistă din Mamaia.

„Stăm acum vreo trei-patru zile, în concediu, așa. Venim de dimineață, stăm la plajă, servim masa, ne reîntoarcem… Nu, non stop, numai în soare, că ne termină”.

Eforie și Mamaia sunt cele mai aglomerate stațiuni. Pe locul al treilea în preferințele turiștilor sunt Costinești și Neptun.

(Foto: amator)