Confidenţialitate

Aglomerație la ieșirea din țară: peste 8 ore așteaptă camioanele în vama Siret, iar la Vama Veche și Negru Vodă, timpul de așteptare este de 50 de minute

Este glomerație la granițe, atât la ieșirea cât și la intrarea în țară.

Camioanele așteaptă peste 8 ore să iasă din România prin vama Siret, iar pentru autoturisme, cei mai mari timp de așteptare sunt la Vama Veche unde durează aproape o oră să treci granița în Bulgaria.

50 de minute este timpul de așteptarea la Vama Veche și Negru Vodă pe sensul de ieșire din țară și tot atât așteaptă șoferii și la ieșire din țară spre Ungaria, prin vămile Valea lui Mihai și Urziceni. La Petea, timpul de așteptare a scăzut la 40 de minute, arată aplicația Trafic Online a Poliției de Frontieră.

Cel mai rău este pentru șoferii de camioane care sunt nevoiți să aștepte foarte mult atât la intrarea, cât și a ieșirea din țară. Este foarte aglomerat în Vama Siret, la ieșirea din România spre Ucraina. Aici, timpul de așteptare este de 500 de minute, adică peste 8 ore, iar pe sensul invers, de intrare în țară, 2 ore durează așteptarea.

E aglomerat și la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, unde camioanele așteaptă timp de 4 ore ca să iasă din țară, 100 de minute este timpul de așteptare la Giurgiu și 70 de minute la Vidin, iar la intrarea în țară din Ungaria, cele mai aglomerate vămi sunt Vârșand și Nădlac II, unde timpul de așteptare depășește o oră.

Șoferii sunt sfătuiți de reprezentanții Poliției de Frontieră să consulte aplicația Trafic online pentru a alege punctele de trecere a graniței mai puțin aglomerate.