Confidenţialitate

AGERPRES a marcat Anul Centenarului în Statele Unite ale Americii

Agenția Națională de Presă AGERPRES a prezentat, la Ambasada României din SUA, documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani” și expoziția de fotografie „România: Evoluție”.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Porților Deschise la Ambasadă, iar peste 4.000 de americani au vizitat ambasada României și expoziția AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al agenției naționale de presă, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a declarat înainte de începerea documentarului că filmul AGERPRES prezintă români adevărați care au trăit experiențe dramatice, în marja unor momente istorice pentru România.

„Personajele contemporane cu evenimentele dau o valoare aparte acestui film emoționant. Felicit AGERPRES pentru realizarea acestui proiect care nu a fost ușor, dar a reușit un lucru minunat pentru comunitățile de peste hotare și nu numai. Sărbătorim, în 2018, 100 de ani de la Marea Unire a românilor și e minunat că diaspora poate gusta din această felie de istorie. Vom distribui acest film tuturor comunităților de români din Statele Unite ale Americii”- a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

Filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

Expoziția România: Evoluție

Expoziția de fotografie cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de către fotoreporterii AGERPRES, care ilustrează evoluția României. Totodată, AGERPRES a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție – se mai arată în comunicatul Agerpres.