Agentiile de turism: Ministerul de Externe a prezentat informatii gresite privind situatia din Bulgaria / MAE: De vina sunt autoritatile bulgare

Ministrul Titus Corlățean a declarat că autoritățile române au prezentat datele oferite de oficialii bulgari privind riscul de îmbolnăvire cu Hepatita A. Reprezentanții agențiilor de turism spun că se așteaptă ca mulți români să renunțe la vacanțele programate în țara vecină.

Dispută între agențiile de turism din România și Ministerul de Externe pe tema calității apei mării din Bulgaria.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism – ANAT – acuză Ministerul că a informat greșit în momentul în care a anunțat că există risc de îmbolnăvire cu Hepatita A în stațiunile din Bulgaria, având în vedere că probleme ar fi existat, de fapt, doar pe o singură plajă din Varna. Prim-vicepreședintele ANAT, Alin Burcea – AUDIO 1.

Vicepreședintele ANAT se așteaptă cA în zilele următoare mulți români să renunțe la vacanțele pe litoralul Bulgariei – AUDIO 2.   Duminică după-amiază a reacționat și ministrul de Externe. Titus Corlățean a spus că autoritățile române au prezentat informații oferite de oficialii bulgari – AUDIO 3.

Ministrul Titus Corlățean a mai spus nu e vina autorităților române că instituțiile din țara vecină nu au oferit la timp date exacte – AUDIO 4.