Agentiile de turism le cer autoritatilor romane sa informeze corect cu privire la situatia reala de pe litoralul bulgaresc

Oficialii din Bulgaria au informat Asociația Națională a Agențiilor de Turism că apa mării, cu excepția unei singure plaje, nu prezintă riscuri pentru sănătatea turiștilor.

Asociația Agențiilor de Turism – ANAT – a primit adrese oficiale de la autoritățile din Bulgaria în care se arată că, în urma analizelor făcute, apa din 23 de staţiuni turistice de pe litoral, printre care Varna, Nisipurile Aurii, Constantin şi Elena, Sunny Day şi Riviera, este bună pentru îmbăiere.

‘Este menționată o singură zonă cu probleme și anume Plaja Ofiţerească din oraşul Varna. Acolo, autorităţile bulgare au impus interdicţia temporară de îmbăiere.

‘Prin urmare, ANAT cere autorităţilor române să spună dacă lucrurile stau într-adevăr așa, pentru a le putea comunica turiștilor care şi-au cumpărat vacanţe pe litoralul bulgăresc situația reală din țara vecină.

‘Până acum, atât agenţiile de turism româneşti, cât şi turoperatorii europeni şi-au informat turiştii cu privire la zonele în care scăldatul este permis.